Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πως θα χάσεις τα κιλά των γιορτών; 5 tips που δεν πρέπει να ξεχνάς

πως θα χάσεις τα κιλά των γιορτών

Εγκράτεια και γιορτές δεν πάνε μαζί.. Όσοι ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία, σίγουρα όλο και κάτι παραπάνω θα φάγαμε και θα ήπιαμε το διάστημα που μας πέρασε. Οπότε τι καλύτερο από ένα εντατικό πρόγραμμα για την ανάκτηση του παλιού καλού μας εαυτού!

 

Το σημαντικό είναι να ξεκινήσουμε αμέσως γιατί όσο μένουν τα κιλά, τόσο πιο δύσκολα τα χάνουμε. Ξεκινήστε με ένα εντατικό πρόγραμμα 3 εβδομάδων όπου θα γυμνάζεστε σχεδόν καθημερινά, έστω και για 30 λεπτά. Και φυσικά θα προσέχετε την διατροφή σας.

 

1. Πίνετε νερό

Έρευνες δείχνουν ότι αυτό που αντιλαμβανόμαστε σαν πείνα είναι πραγματικά το σώμα μας που μας λέει ότι είμαστε διψασμένοι. Την επόμενη φορά που θα νιώσετε "πεινασμένοι", πιείτε λίγο νερό και περιμένετε 15 λεπτά . Οι πιθανότητες να υποχωρήσει η αίσθηση της "πείνας", είναι πραγματικά πολύ αυξημένες!

 

2. Μην κάθεστε όλη μέρα

Αλλάξτε μερικές πολύ απλές αλλά σημαντικές ενέργειες στην καθημερινότητά σας. Ανεβείτε τις σκάλες αντί να πάρετε το ασανσέρ, στο διάλειμμά σας κάντε έναν γρήγορο περίπατο στη γειτονιά. Δεν έχει σημασία πόσο ασήμαντη θεωρείτε την κάθε κίνηση, όλες συμβάλλουν στη συνολική σας καύση θερμίδων.

 

3. Τρώτε πρωινό

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν χάσει βάρος το κατάφεραν με την ένταξη στην διατροφή τους ενός υγιεινού προγεύματος. Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι οι θερμίδες που αποφεύγετε με το να μην τρώτε το πρωί καταναλώνονται το βράδυ… και με το παραπάνω!

 

4. Κοιμηθείτε περισσότερο

Οι άνθρωποι που στερούνται τον ύπνο αισθάνονται περισσότερο πεινασμένοι, κάνουν χειρότερες επιλογές τροφίμων και τρώνε περισσότερο (περίπου 300 θερμίδες επιπλέον την ημέρα).

 

5. Περισσότερα φρούτα & λαχανικά

Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Τα γεύματα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες μειώνουν την πρόσληψη θερμίδων στο επόμενο γεύμα. Μπορούν επίσης να αποτρέψουν τις μεγάλες διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα, που μπορεί να οδηγήσουν σε κόπωση και πείνα.

 

 


 

Βρείτε περισσότερες συμβουλές άσκησης και υγείας στο blog μας!