Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

8 αξεσουάρ για να βελτιώσεις την εμπειρία σου στο διάδρομο

αξεσουάρ για διάδρομο γυμναστικής

Αντί απλά να ανεβαίνετε σε ένα διάδρομο γυμναστικής και να πατάτε το START, έχετε σκεφτεί ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενσωματώσετε περισσότερο εξοπλισμό στην άσκησή σας και να κάνετε την εμπειρία πιο ευχάριστη και ευεργετική. Δείτε 8 εξαιρετικά αξεσουάρ που θα μπορούσατε να προσθέσετε στο γυμναστήριο του σπιτιού σας για καλύτερη χρήση του χρόνου και της προσπάθειάς σας.

 

Ζώνες στήθους για ασύρματη μέτρηση καρδιακού παλμού

ζώνη μέτρησης παλμών

Όταν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το διάδρομο γυμναστικής σας, μία ασύρματη ζώνη στήθους για την παρακολούθηση των καρδιακών παλμών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για το πετύχετε. Θα σας δώσει την πιο ακριβή μέτρηση της καρδιακής συχνότητας, άρα και μία πιο αξιόπιστη μέτρηση σχετικά με την καύση θερμίδων, καθώς σας βοηθά να μετρήσετε την άσκηση σας με μεγαλύτερη ακρίβεια.
Οι περισσότερες ζώνες στήθους είναι εύκαμπτες και ρυθμιζόμενες για να ταιριάζουν σε κάθε σωματότυπο χρήστη. Επίσης μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και στο τρέξιμο εκτός σπιτιού ή στο αερόβιο πρόγραμμα στο γυμναστήριο.  Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε μια έξυπνη συσκευή που μπορεί να συνδεθεί, όπως ένα smartphone ή ένα activity tracker.

 

Δάπεδο προστασίας

δάπεδο προστασίας

Ένα καλό δάπεδο κάτω από το διάδρομο μπορεί να βοηθήσει με διάφορους τρόπους. Μειώνει το θόρυβο που προκαλεί ο διάδρομος και αποτρέπει από ενδεχόμενη αναπήδηση και φθορά του δαπέδου σας.

 

Λογισμικά προπόνησης


Προϋπόθεση για τη χρήση τέτοιων λογισμικών είναι η υποστήριξη του λογισμικού από το διάδρομο . Ναι υπάρχουν ήδη και είναι η νέα εποχή για το τρέξιμο στο σπίτι (Διάδρομοι που συνδέονται με εφαρμογές). Με μία φθηνή σχετικά εγγραφή, έχετε πρόσβαση σε πάρα πολλές διαδρομές σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάντε μια εύκολη βόλτα στο πάρκο ή τρέξτε στις κορυφές των ψηλότερων κορυφών του κόσμου. Κάντε την προπόνηση ενδιαφέρουσα και συναγωνιστείτε με χρήστες από όλο τον κόσμο ή κόντρα σε ένα προσωπικό σας ρεκόρ, για να κρατήσετε το ενδιαφέρον σας σε υψηλό επίπεδο.
Λογισμικά προπόνησης: Kettler World Tours 2.0, TRX Route Key
Εφαρμογές: Kettmaps, Kinomap, iFit κλπ

 

Φιάλη νερού


Μια απλή φιάλη νερού μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά κατά τη διάρκεια μίας έντονης προπόνησης στο διάδρομο. Βρείτε τον τύπο του μπουκαλιού που σας αρέσει και χρησιμοποιήστε το! Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές. Επιπλέον εάν εναλλάσσετε  τις προπονήσεις στο σπίτι με υπαίθριες διαδρομές, δοκιμάστε τσαντάκι μέσης για τρέξιμο με θήκη για μπουκάλι νερού.

 

Σετ συντήρησης διαδρόμου

σετ συντήρησης διαδρόμου γυμναστικής

Μπορεί να αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της διατήρησης του διαδρόμου σας στην κανονική και απροβλημάτιστη λειτουργία του – κάνοντάς τον για πολύ καιρό ένα αξιόπιστο όργανο γυμναστικής. Τα περισσότερα διαθέτουν πανάκια και καθαριστικά για τα περισσότερα μέρη του διαδρόμου.

 

Πετσέτα προπόνησης


Μια πετσέτα για τον ιδρώτα μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει τον ιδρώτα υπό έλεγχο κατά τη διάρκεια της προπόνησης στο διάδρομο. Υπάρχουν καταστάσεις, όπως ο όταν ο ιδρώτας μπαίνει στα μάτια, που υπάρχει κίνδυνος να χάσετε τη συγκέντρωσή σας. Μια καλή πετσέτα μπορεί να κάνει τις προπονήσεις σας πολύ πιο άνετες.

 

Activity trackers

activity trackers

Όταν βρίσκεστε στον διάδρομο και φοράτε τη ζώνη στήθους, μπορείτε να παρακολουθείτε τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για τη συγκεκριμένη προπόνηση. Αλλά τι συμβαίνει όταν κατεβείτε από τον διάδρομο; Θέλετε να σταματάει και η παρακολούθηση των δεδομένων; Με τίποτα! Με τα activity trackers μπορείτε να παρακολουθείτε κάθε προπόνηση της ημέρας και πολλές ακόμα πληροφορίες, ανάλογα με το μοντέλο. Είναι η φωνή που σας ωθεί σε κίνηση ακόμα και όταν εσείς το έχετε ξεχάσει. Απολαύστε τις προπονήσεις σε ένα διάδρομο γυμναστικής συνδυάζοντας όλα τα δεδομένα της καθημερινής σας κίνησης σε μία συσκευή.

 

Επιπλέον βάρη

βαράκια άκρων

Προσθέστε επιπλέον βάρος με βαράκια άκρων ή κρατώντας βαράκια χεριών ή ακόμα και φορώντας γιλέκα με βάρη, για να αυξήσετε την περισσότερο. Όλα αυτά αποτελούν εξαιρετικό εξοπλισμό για την αύξηση της δύναμης και την βελτίωση της καρδιαγγειακής σας αντοχής. Τα βαράκια με ρυθμιζόμενα βάρη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε καθώς η προσθήκη υπερβολικού πρόσθετου φορτίου αμέσως μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό.