Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Με ποια άσκηση θα χάσω πιο γρήγορα, περισσότερα κιλά;

Με ποια άσκηση θα χάσω πιο γρήγορα, περισσότερα κιλά;

Ό,τι πιο καλό και αποτελεσματικό μπορείτε να κάνετε για να χάσετε γρήγορα λίπος - και όχι μυϊκό ιστό - είναι η κυκλική προπόνηση με βάρη.

 

Αν σας φαίνεται αμφίβολο, είναι γιατί ίσως δεν γνωρίζετε τα πολλαπλά οφέλη της κυκλικής-μεταβολικής προπόνησης με βάρη. Είναι όμως εξίσου και περισσότερο αποτελεσματική από προγράμματα αποκλειστικά αερόβιας άσκησης.

Δείτε ποια είναι τα σημαντικότερα οφέλη - πλεονεκτήματα της κυκλικής προπόνησης.

 

Βασίζεται σε μικρά διαλείμματα ανάμεσα στις ασκήσεις ώστε να πετυχαίνουμε εξαιρετικά υψηλή πυκνότητα προπόνησης! Το αερόβιο στοιχείο, είναι ιδιαίτερα έντονο σε όλη τη διάρκεια της προπόνησης. Ταυτόχρονα με την επιλογή κατάλληλων - σύνθετων ασκήσεων, πετυχαίνουμε την κινητοποίηση πολλών μυϊκών ομάδων κατά τη διάρκεια της προπόνησης, με αποτέλεσμα να αυξάνουμε το μεταβολισμό μας.

 

Ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του είδους της προπόνησης είναι, πως μπορεί με απλά μέσα να γίνει και στο σπίτι. Με ένα ζευγάρι αλτήρες και επιλογή κατάλληλων ασκήσεων σωματικού βάρους, μπορείτε να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα.

 

Τα μικρής διάρκειας διαλείμματα ανάμεσα στις ασκήσεις, πετυχαίνουν τόσο υψηλής πυκνότητας προπόνηση όσο και υψηλή ένταση. Εκεί βρίσκεται και το μεγάλο μυστικό των γυμνασμένων και γραμμωμένων κορμιών : στην ένταση!

 

Και φυσικά το τεράστιο πλεονέκτημα της κυκλικής προπόνησης με βάρη, είναι η οικονομία χρόνου. Ειδικά για πολυάσχολους ανθρώπους, με πολλές υποχρεώσεις μέσα στη μέρα, μια κυκλική προπόνηση που διαρκεί συνήθως 40-50 λεπτά, προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

 

Προτείνουμε ένα πρόγραμμα που μπορεί να επαναλαμβάνεται 3 φορές την εβδομάδα, εκτελώντας 4 κύκλους των 12 επαναλήψεων (τις τελευταίες επαναλήψεις θα πρέπει να τις βγάζετε δύσκολα, ενώ διάλειμμα θα κάνετε στο τέλος μόνο του κάθε κύκλου). Επιπλέον φροντίστε να έχετε 2 μέρες αερόβιας άσκησης υψηλής έντασης και μη ξεχνάτε να αφήνετε 1 ημέρα κενή (χωρίς βάρη) μεταξύ των προπονήσεων.