Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

10 εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά των γιορτών

Εικόνα άρθρου

Αναμφισβήτητα στις γιορτές που πέρασαν όλοι μας γευτήκαμε τις εορταστικές απολαύσεις των ημερών και λιπαρά σνακ. Μερικοί ίσως ξεφύγαμε και λίγο περισσότερο.

Αλλά ένα νέο έτος έχει ξεκινήσει και μία νέα αρχή ξεκινάει για τον εαυτό μας, το σώμα μας και τη διατροφή μας. Ας κάνουμε ένα υγιεινό ξεκίνημα για το 2018! Πως θα το πετύχουμε; Διαβάστε παρακάτω μερικές κορυφαίες συμβουλές αδυνατίσματος μετά από περιόδους γιορτών.

 

1. Πίνουμε νερό
Είναι ένας από τους παλαιότερους κανόνες διατροφής, αλλά από τους πιο σημαντικούς. Το πόσιμο νερό μας βοηθά πραγματικά να αδυνατίσουμε.

Συχνά έχουμε την αίσθηση ότι είμαστε πεινασμένοι όταν απλά διψάμε. Την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε μία μικρή λιγούρα, περάστε πρώτα από τη βρύση.

Όταν πίνουμε νερό, μειώνεται η αίσθηση της πείνας, καθώς νοιώθουμε χορτασμένοι, και μερικοί ειδικοί πιστεύουν ότι πρέπει να πίνουμε ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα.

 

2. Τρώμε συχνότερα
Έχοντας πολλά και ελαφριά γεύματα καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, μετριάζεται η αίσθηση της πείνας. Τα συχνά γεύματα μπορεί επίσης να αυξήσουν την ενέργειά μας, να βελτιώσουν τη διάθεσή μας και να επιταχύνουν το μεταβολισμό μας - η πέψη καίει θερμίδες!

Προσπαθούμε να έχουμε κατά μέσο όρο πέντε μικρά και υγιεινά γεύματα κάθε μέρα.

 

3. Μπορούμε και χωρίς αλκοόλ
Η τακτική κατανάλωση αλκοόλ ευνοεί τη συσσώρευση λίπους.

Υπάρχουν πολλές κρυμμένες θερμίδες στο αλκοόλ - για παράδειγμα ένα μεγάλο ποτήρι κρασί περιέχει τις ίδιες θερμίδες με ένα μικρό παγωτό πύραυλο (228kcal).

Έτσι, αν θέλουμε να αδυνατίσουμε, πρέπει να τα κόψουμε. Αν δεν μπορείτε να το "γυρίσετε" απευθείας στο τσάι, προσπαθήστε τουλάχιστον να επιλέγετε πιο light ποτά όπως βότκα με σόδα (56kcal).

 

4. Μετράμε μέχρι το 10
Την επόμενη φορά που μας έρθει η επιθυμία για εκείνο το cupcake, αντί να τρέξουμε στο κοντινότερο ζαχαροπλαστείο ή το ψυγείο μας, σταματάμε και παίρνουμε λίγο χρόνο. Μελέτες υποδεικνύουν ότι η μέση “λιγούρα” διαρκεί μόνο 10 λεπτά. Έτσι μπορούμε να αποσπάσουμε τον εαυτό μας κάνοντας κάτι άλλο.

 

Bonus - 6 τρόφιμα που βοηθούν στην αποτοξίνωση του ήπατος


Συλλέξαμε μερικά από τα καλύτερα τρόφιμα που θα καθαρίσουν το συκώτι, και είναι γεμάτα από αντιοξειδωτικά και προβιοτικά, απολαύστε ...

Το πράσινο τσάι είναι γεμάτο από αντιοξειδωτικά φυτών γνωστά ως κατεχίνες, μια ένωση γνωστή για τη λειτουργία του ήπατος.
Τα μήλα είναι ψηλά σε πηκτίνη και άλλα χημικά απαραίτητα για τον καθαρισμό και την απελευθέρωση τοξινών από το πεπτικό σύστημα. Τα μήλα διευκολύνουν το ήπαρ να χειριστεί το τοξικό φορτίο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού.
Ο κουρκουμάς είναι το αγαπημένο καρύκευμα του ήπατος και βοηθά στην αποτόξίνωσή του, βοηθώντας τα ένζυμα που το καθαρίζουν
Τα καρύδια είναι μια καλή πηγή γλουταθειόνης, λιπαρών οξέων ωμέγα-3 και του αμινοξέος αργινίνη, που υποστηρίζει φυσιολογικές δράσεις καθαρισμού του ήπατος, ειδικά όταν αποτοξινώνουν την αμμωνία.
Το ακατέργαστο σπανάκι είναι επίσης μια σημαντική πηγή γλουταθειόνης, ενεργοποιώντας τα ένζυμα καθαρισμού τοξινών του ήπατος.
Τα λεμόνια περιέχουν πολύ υψηλές ποσότητες βιταμίνης C, που βοηθούν στην τόνωση του ήπατος και βοηθούν στη μετατροπή τοξικών υλικών σε ουσίες που μπορούν να απορροφηθούν από το νερό.

 

Εικόνα άρθρου
 

5. Η ελεύθερη μέρα… κάνει καλό
Αν “χαλάσουμε” τη διατροφή μας που και που, μπορεί να κάνει πραγματικά καλό! Προσπαθούμε μία φορά την εβδομάδα να έχουμε μία μέρα όπου μπορούμε να τρώμε ό,τι θέλουμε.

Χαρίζοντας στον εαυτό μας μία μικρή απόλαυση θα μας βοηθήσει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας, να αισθανόμαστε λιγότερο στερημένοι, ακόμη και να βοηθήσουμε στην καύση λίπους - κρατάμε το μεταβολισμό μας υψηλά.

 

6. Χαλαρώνουμε
Μερικοί άνθρωποι είναι πιθανό να τρώνε περισσότερο όταν είναι στρεσαρισμένοι και να προκαλούν ζημιά στο σώμα τους.

Όταν βρισκόμαστε σε καταστάσεις υψηλής πίεσης, το σώμα απελευθερώνει μια ορμόνη που ονομάζεται κορτιζόλη, η οποία προκαλεί αποθήκευση λίπους.

Διαχειριστείτε τα επίπεδα άγχους, κάνοντας μαθήματα γιόγκα, διαλογισμό ή ακόμα και απλές ασκήσεις αναπνοής.

 

7. Ορίζουμε ρεαλιστικούς στόχους
Όποιος πιστεύει ότι μέσα σε μια μέρα θα δει αλλαγή, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσει τους στόχους του. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να φτάσουμε αμέσως στο στόχο μας, οπότε θέτουμε στόχους που είναι πραγματικά εφικτοί.

Επίσης είναι περισσότερο πιθανό ότι εάν αδυνατίσουμε σταδιακά, θα κρατηθούμε ευκολότερα στα κιλά αυτά. Έτσι ένα ή δύο κιλά την εβδομάδα είναι ένας εφικτός στόχος.

 

8. Ενεργοποιούμαστε
Μπορούμε πολύ εύκολα να κάψουμε επιπλέον θερμίδες, απλά ενεργοποιώντας τον τρόπο ζωής μας. Αν φοβάστε να εγγραφείτε σε κάποιο γυμναστήριο, μπορείτε απλά να κάντε μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας, όπως να περπατάτε για 15 λεπτά κάθε μέρα. Ή μπορείτε να αγοράστε ένα οικονομικό για αρχή όργανο γυμναστικής, όπως ένα ποδήλατο γυμναστικής ή ένα ελλειπτικό μηχάνημα. Στα Kinissis μπορείτε να βρείτε ευκαιρίες αγοράς με δυνατότητα άτοκων δόσεων στα περισσότερα μοντέλα. 

Αλλά το καλύτερο είδος άσκησης είναι όταν δεν αισθανόμαστε ότι κάνουμε υπερπροσπάθεια, αλλά όταν το κάνουμε επειδή μας αρέσει. Προσπαθήστε να βρείτε τον τρόπο άσκησης που ταιριάζει στα μέτρα σας και προπονηθείτε ενώ διασκεδάζετε.

 

9. Το μέγεθος… μετράει
Ελέγξτε το μέγεθος των μερίδων σας για να κόψετε εύκολα τις περιττές θερμίδες. Ακόμα και τα "υγιεινά" τρόφιμα όπως το καστανό ρύζι, το ψωμί ολικής άλεσης, το κοτόπουλο και τα ψάρια μπορούν να κάνουν ζημιά, αν το παρακάνουμε.

Πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, είναι μια καλή ιδέα να ζυγίζετε τα τρόφιμά σας, έτσι ώστε να μην μπείτε στον πειρασμό να φάτε υπερβολικά.

Εναλλακτικά προσπαθήστε να τρώτε μόλις το ένα τρίτο από τις συνηθισμένες μερίδες. Αυτό θα μπορούσε να μειώσει την πρόσληψη θερμίδων κατά περίπου 500 κάθε μέρα.

 

10. Πάνω από όλα αισιοδοξία
Οι ειδικοί λένε ότι η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι η μεγαλύτερη αιτία υπερβολικής κατανάλωσης τροφής. Οπότε σκεφτόμαστε θετικά και εστιάζουμε στην τόνωση της αυτοπεποίθησής μας. Αγοράστε ρούχα που μας ταιριάζουν και μας κολακεύουν  με βάση το τωρινό σωματότυπό μας.

Εμπιστευθείτε το σώμα σας ότι μπορεί να επιτύχει τα πάντα, κάνοντας ένα βήμα κάθε φορά. Μην τιμωρείτε τον εαυτό σας εάν δεν πετυχαίνετε τους στόχος σας, σιγουρευτείτε όμως ότι την επόμενη μέρα θα κάνετε ένα νέο ξεκίνημα.