Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εθισμός στο διάδρομο: Αναπτύσσοντας υγιεινές συνήθειες

άσκηση σε διάδρομο γυμναστικής

Για τον οποιονδήποτε είναι δύσκολο να ξεκινήσει κάποιο καινούριο πρόγραμμα. Και φυσικά το επίπεδο δυσκολίας αυξάνεται όταν το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν είναι και το πιο “ευχάριστο”. Αλλά τώρα το έχετε πάρει απόφαση. Αγοράσατε έναν πολύ καλό διάδρομο γυμναστικής και έχετε βάλει στόχο να επενδύσετε στην υγεία σας. Η ερώτηση είναι μία. Θα γίνει ο καινούριος σας εθισμός ή θα καταλήξει μία ακόμη κρεμάστρα;

Ακολουθήστε τις παρακάτω 5 κορυφαίες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε μια σχέση αγάπης με τον καινούριο σας διάδρομο που θα σας ωφελήσει για το υπόλοιπο της ζωής σας.

 

#1: Σχεδιάστε ένα λογικό πρόγραμμα προπόνησης

Πολλές φορές, οι περισσότεροι πέφτουν με τα μούτρα σε οτιδήποτε καινούριο, όπως συμβαίνει και με τη γυμναστική, προσπαθώντας να πιάσουν τον απόλυτο στόχο που έχουν θέσει. Αλλά πολύ λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να πάνε από το μηδέν στην απόλυτη προπόνηση.

Αντ 'αυτού, δώστε στον εαυτό σας στόχους που μπορείτε να πετύχετε και συγκεντρωθείτε σε αυτούς και μόνο αυτούς. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να βρείτε ένα πρόγραμμα προπόνησης που σας αρέσει. Υπάρχουν πολλά προγράμματα προπόνησης για αρχάριους δρομείς, τα οποία θα σας βοηθήσουν να είστε συνεπείς στην προπόνησή σας.

άσκηση σε διάδρομο γυμναστικής

#2: Δώστε το 60-75% της έντασης στις περισσότερες προπονήσεις

Η πρώτη φορά που θα ανεβείτε σε ένα διάδρομο γυμναστικής μπορεί να σας φανεί συναρπαστική. Αλλά σας συμβουλεύουμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αν θέλετε ο καινούριος σας διάδρομος γυμναστικής να σας γίνει εθισμός. Είναι εύκολο να τραυματιστείτε εάν πιέσετε τον εαυτό σας πολύ σύντομα.

Αντ 'αυτού, ένας καλός κανόνας είναι να δίνετε το 60-75% της έντασης σε κάθε προπόνηση. Θα πρέπει να είστε σε θέση να αναπνέετε ομοιόμορφα και να μπορείτε να μιλήσετε. Ως αρχάριος, μόνο μία από τις προπονήσεις σας την εβδομάδα θα πρέπει να είναι στη μέγιστη ένταση. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να προστατέψετε το σώμα σας καθώς αναπτύσσετε μια ισχυρή, φυσιολογική προπόνηση.

 

#3: Παρακολουθήστε την πρόοδο της υγείας σας

Μόλις ορίσετε το πρόγραμμα προπόνησης, θα πρέπει να παρακολουθείτε την πρόοδό σας. Παρακολουθείτε πάντα την ταχύτητα, το χρόνο και την κλίση των προπονήσεων σας. Με τον καιρό θα καταλάβετε που έχετε βελτιωθεί ή πότε μπορείτε να αυξήσετε την ένταση.

Οι μετρήσεις σχετικά με την υγεία σας που πρέπει να παρακολουθούνται είναι:

  • Καρδιακός παλμός σε κατάσταση ηρεμίας
  • Βάρος
  • Μετρήσεις (χέρια, μηρούς, μέση κ.λπ.)
  • Πίεση αίματος
  • Χοληστερίνη

 

#4: Δώστε στον εαυτό σας πολλούς στόχους για να προσεγγίσετε

Σημαντικός παράγοντας που πολλοί αθλούμενοι αποτύχουν να πετύχουν τους στόχους προπόνησης είναι ότι επιλέγουν ασαφείς στόχους ή στόχους που είναι άπιαστοι. Για παράδειγμα, εάν ο στόχος σας είναι να χάσετε πολλά κιλά και να τρέξετε ένα μαραθώνιο, χρειάζεστε μικρότερους στόχους που θα σας βοηθήσουν να κυνηγήσετε τον τελικό στόχο. Μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι:

Ορίστε στόχους με σταδιακή αύξηση της δυσκολίας - Ενώ ένας μαραθώνιος μπορεί να είναι ο απώτερος στόχος, αρχίστε εστιάζοντας στην ολοκλήρωση μία απόστασης 5k. Το ίδιο ισχύει και για την απώλεια βάρους.

Δημιουργήστε ανταμοιβές για τον εαυτό σας μόλις επιτυγχάνετε τους μικρούς σας στόχους. Για πολλούς ανθρώπους, οι ανταμοιβές συνδέονται με το φαγητό. Αντ 'αυτού, προσπαθήστε να επιλέξετε πράγματα όπως η αγορά ενός αθλητικού ρούχου για ένα μικρό επίτευγμα, ή μία ημέρα σπα για έναν μεγαλύτερο στόχο που επιτεύχθηκε.

 

#5: Μην κάνετε μονότονες προπονήσεις

διάδρομοι γυμναστικής με πολυμέσα

Το τρέξιμο σε ένα διάδρομο μπορεί να γίνει βαρετό και να τερματίσει πολύ νωρίς την καινούρια σας δραστηριότητα. Μερικά πράγματα που προτείνουμε όταν πρόκειται για τρέξιμο σε διάδρομο γυμναστικής είναι:

Βάλτε μουσική - είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε το μυαλό σας απασχολημένο κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Αν δεν μπορείτε να φορέσετε ακουστικά την ώρα που προπονείστε, πολύ σύγχρονοι διάδρομοι γυμναστικής διαθέτουν ενσωματωμένα ηχεία και μπορείτε να συνδέσετε το MP3 σας.

Χρησιμοποιήστε εφαρμογές - είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρείτε τις προπονήσεις σας πάντα ενδιαφέρουσες. Οι περισσότεροι από τους καινούριους διαδρόμους γυμναστικής διαθέτουν λογισμικό που τους επιτρέπει τη διασύνδεση με εφαρμογές. Έτσι έχετε πρόσβαση σε απεριόριστες προπονήσεις. Μερικοί σας επιτρέπουν να προσομοιώνετε διαδρομές σε όλο τον κόσμο ή να ανταγωνίζεστε με άλλους χρήστες.

Δείτε τηλεόραση - Το τρέξιμο μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ευχάριστο όταν το συνδυάσετε βλέποντας τηλεόραση. Μπορείτε να προγραμματίζετε τις προπονήσεις σας τις ώρες που προβάλλονται οι αγαπημένες σας τηλεοπτικές. Αυτό μπορεί να σας δώσει ένα επιπλέον κίνητρο για να φορέσετε τα αθλητικά σας παπούτσια.

 

Χρειάζεται χρόνος για να επιτευχθεί ένας υγιής "διάδρομο-εθισμός". Αλλά εάν παραμείνετε προσηλωμένοι στους στόχους σας και ακολουθήσετε τις συμβουλές μας, ο διάδρομος γυμναστικής σας θα γίνει ο καλύτερός σας σύμμαχος στην απώλεια κιλών και πολύ περισσότερο τη βελτίωση της υγείας σας τα επόμενα χρόνια.

Πολλές και καλές διαδρομές! Ζητήστε μας να σας προτείνουμε ποιος διάδρομος σας ταιριάζει, για να πετύχετε τους δικούς σας στόχους.


Διάδρομοι Kettler | Διάδρομοι Toorx | Διάδρομοι Everfit | Διάδρομοι Nordictrack | Διάδρομοι Amila