Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μονόζυγα γυμναστικής: Όλα τα Οφέλη από τη Χρήση

μονόζυγα γυμναστικής οφέλη από τη χρήση

Το μονόζυγο γυμναστικής είναι το ιδανικό όργανο γυμναστικής για μία έντονη προπόνηση για το πάνω μέρος του σώματος χρησιμοποιώντας μόνο το βάρος του σώματος. Είναι οικονομικά αλλά τόσο χρήσιμα που βρίσκουν τη θέση τους σε κάθε πρόγραμμα προπόνησης. Η λειτουργία τους είναι πολύ απλή. Επιτρέπουν σε ένα άτομο να σηκώνεται από το έδαφος χρησιμοποιώντας ένα σύνολο μυών του ανώτερου σώματος, συμπεριλαμβανομένων των χεριών, της πλάτης, των ώμων και του στήθους.

Υπάρχουν διάφορα είδη σε μονόζυγα γυμναστικής ανάλογα με τον τρόπο στήριξης. Τα περισσότερα είναι κατασκευασμένα από μέταλλο και έχουν αφρώδες υλικό στη λαβή ή καουτσούκ. Ανάλογα με τον τρόπο που ασφαλίζουν διακρίνονται σε μονόζυγα πόρτας και μονόζυγα τοίχου ή οροφής.

Τα μονόζυγα γυμναστικής σας επιτρέπουν να ενεργοποιήσετε διαφορετικούς μυς ανάλογα με την απόσταση και τον προσανατολισμό της λαβής, όπως κλειστή λαβή, ανοιχτή λαβή, παλάμες προς τα έξω ή προς τα μέσα κ.λπ.

 

Οφέλη από τα μονόζυγα γυμναστικής

Οι έλξεις είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις που μπορείτε να εκτελέσετε για να ‘χτίσετε’ τους μυς στα χέρια σας, το στήθος, τους ώμους και την πλάτη. Μερικά από τα οφέλη περιλαμβάνουν την αύξηση της μυϊκής μάζας, τη βελτίωση της στάσης του σώματος, προστατεύοντας έτσι την σπονδυλική σας στήλη, και βελτίωση του καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας.

 


 

Tip : σε πολλές στρατιωτικές σχολές οι έλξεις σε μονόζυγο αποτελούν μέτρο αντοχής και περιλαμβάνονται στις αθλητικές δοκιμασίες για την είσοδο στη σχολή.

 


 

Χρησιμοποιώντας ένα μονόζυγο γυμναστικής, χρησιμοποιείτε μόνο το σωματικό σας βάρος, και συνδυάζετε μία άσκηση Cardio και Δύναμης. Χρησιμοποιώντας όλες τις μεγάλες ομάδες μυών σίγουρα θα αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό, και θα το κάνετε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δύο μόνο έλξεις μπορεί να ανεβάσουν τους καρδιακούς ρυθμούς κατακόρυφα. Και επειδή το βάρος που θα τραβήξετε είναι το βάρος του σώματός σας, είναι σχεδόν απίθανο να το ‘παρακάνετε’ και να τραυματίσετε τον εαυτό σας.

 

Βελτίωση της στάσης τους σώματος

Η κακή στάση τους σώματος βρίσκεται σε επίπεδο επιδημίας τη σημερινή εποχή. Οι περισσότεροι από εμάς εργάζονται σε γραφεία για μεγάλο διάστημα της ημέρας και οι πλάτες μας γέρνουν προς τον υπολογιστή και το πάτωμα. Τα μονόζυγα γυμναστικής μπορούν να βοηθήσουν να διορθωθεί η κακή στάση του σώματος ενεργοποιώντας τους ώμους και τους μυς της πλάτης. Επιτρέποντάς αυτές τις μυϊκές ομάδες, θα βοηθήσετε και τον κορμό σας να πάρει μία θέση πιο κοντά στη σωστή ορθοπεδική στάση.

 

 


 

Βρείτε περισσότερες συμβουλές άσκησης και υγείας στο blog μας!