Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Spin Bike : Η απόλυτη προπόνηση υψηλής έντασης

indoor-cycling-proponisi-me-spin-bike

Τι κάνει τα spin bikes τόσο δημοφιλή ?

 

Το ενδιαφέρον των ασκούμενων στο χώρο του fitness μεταβάλλεται συχνά ανάλογα με τις τάσεις που επικρατούν ανά περίοδο, όπως για παράδειγμα το crossfit ή η καλλισθενική άσκηση. Ωστόσο η προπόνηση σε ένα spin bike έχει καθιερωθεί ως μια σταθερή αξία.

 

Ξεχωρίζουν για την ευκολία χρήσης, την ποιοτική κίνηση και την πρακτικότητα που προσφέρουν. Αποτελούν ένα "must-have" όργανο γυμναστικής για personal studios αλλά και για home gyms, αφού καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλα τα επίπεδα ασκούμενων.

 

Tip : Το βασικό πλεονεκτήματα τους πάνω στην προπόνηση, είναι ότι μπορούμε να φτάσουμε υψηλά σημεία καύσεων σε πολύ μικρό χρόνο. Ενδεικτικά σε μόλις 30' είναι δυνατό να πετύχουμε απώλεια 250+ θερμίδων !

 


 

Spinning ή Indoor Cycling ?

 

Οποιοδήποτε όρο και να διαλέξουμε, πρακτικά είναι το ίδιο ακριβώς. Με τον όρο "spinning" αναφερόμαστε συχνά στην εσωτερική ποδηλασία που ξεκίνησε να γίνεται διάσημη στα '80s, σε προγράμματα group training και αργότερα περνώντας στο σήμερα, στα γνωστά studio classes με δυνατή μουσική και ανεβασμένους παλμούς !

 


 

Ένα άλλο είδος θεραπείας !

 

Το spinning είναι μια θεραπευτική διαδικασία για τους περισσότερους, καθώς και ένας ευχάριστος τρόπος άσκησης με εναλλαγές ρυθμού και δυσκολίας. Συνήθως συνδυάζεται με δυνατή μουσική που βοηθάει στη διατήρηση της προσπάθειας και του έντονου ρυθμού που ακολουθούμε στην προπόνηση.
Μετά την προπόνηση με ένα spin bike, θα νιώσετε αμέσως αναζωογονημένοι, έχοντας καλύτερη διάθεση, λόγω της έντονης έκκρισης ενδορφινών κατά τη διάρκεια της άσκησης !

  • Ανεξαρτήτως ηλικίας τα spin bikes αποτελούν ιδανικό τρόπο προπόνησης και συνιστώνται αρκετές φορές για προγράμματα αποθεραπείας ή και αποκατάστασης.

 


 

Που διαφέρουν τα Spin Bikes σε σχέση με ένα Kλασσικό Στατικό Ποδήλατο ?

 

 

Τα σημεία υπεροχής ενός Spin Bike, συγκριτικά με ένα στατικό ποδήλατο, αφορούν τρεις παράγοντες :

 

  • Σχεδίαση

Αγωνιστικό design και κατασκευή που υποστηρίζει έντονη χρήση.

 

  • Θέση Άσκησης

Επιθετικό στυλ προπόνησης, σε διάφορες θέσεις που αυξάνουν την πρόκληση.

 

  • Επίπεδα Αντίστασης

Εφαρμογή μεγάλων αντιστάσεων στην κίνηση, για περισσότερες καύσεις και ενδυνάμωση.

 

 


 

Εσύ, τι τύπος spin biker είσαι ?

 

spin-bike-fun-at-the-gym

 

Junior Biker : Ανακαλύπτεις τώρα το άθλημα και μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μαγνητικά ή spin bikes με τακάκι. Ιδανικά, για μεγαλύτερη καθοδήγηση μέσα από προγράμματα, θα μπορούσες να επιλέξεις smart spin bike trainer.

 

 

Senior Biker : Έχεις πλέον αποκτήσει τον αέρα του αθλήματος και ψάχνεις πιο μεγάλες αντιστάσεις στην προπόνηση σου. Η καλύτερη επιλογή για εσένα είναι spin bikes με τακάκι και μεγάλο βάρος τροχού.

 

 

Pro Biker : Πλέον προσέχεις όλες τις λεπτομέρειες, από τον τύπο του πεταλιού, τις λαβές του τιμονιού μέχρι τον σκελετό και όλες τις παραμετροποιήσεις.
Θες το πιο ολοκληρωμένο spin bike και σίγουρα θα σε ικανοποιήσουν οι high end σταθμοί προπόνησης, αλλά και τα πιο επαγγελματικά spin bikes με τακάκι.

 


 

Ποιά είναι τα πιο γνωστά spin bikes ?

 

SRX-80-SPIN-BIKE

 

 

 

Απλό/ρύθμιση με τακάκι : Η αντίσταση προκαλείται από την τριβή του τροχού επάνω στο τακάκι, όπως στο Spin Bike SRX-80 της Toorx. Όταν αυξάνουμε την αντίσταση, περιστρέφοντας το μοχλό, το τακάκι ουσιαστικά φρενάρει τον τροχό και με αυτόν τον τρόπο δυσκολεύει η άσκηση.

* Η λειτουργία του δεν προϋποθέτει σύνδεση με ηλεκτρικό ρεύμα.

 

 

 

SRX-500-SPIN-BIKE

 

 

 

Μαγνητικό : Η αντίσταση προκαλείται από μαγνήτες που βρίσκονται κοντά στον περιστρεφόμενο τροχό
Ουσιαστικά, όσο πιο κοντά πλησιάζει ο μαγνήτης στον τροχό, όπως στο SRX-500 Chrono Line της Toorx.
τόσο μεγαλύτερη είναι και η αντίσταση !

 

 

 

 

 

NORDIC-S22I-SPIN-BIKE

 

 

 

Προπονητήριο με οθόνη : Ένας ολοκληρωμένος σταθμός ποδηλασίας με επιλογές διαδραστικής άσκησης, αυξημένα επίπεδα αντίστασης, επιλογές κλίσης. Ένα παράδειγμα τέτοιου Spin Bike είναι το Commercial Studio S22i της Norditrack.
* Με λίγα λόγια η απόλυτη εμπειρία spinning.